Julegaver fylt med smaksopplevelser er gaver som gleder lenge. Her er våre beste julegavetips.

Årets julekaffe til den smaksinteresserte

Julekaffe er et berikende tilbehør til desembers mange fristelser og flotte julegaver til alle som liker kaffe.

Årets klassiske julekaffe er fra Costa Rica og er søt og fyldig kaffe med smak av plomme, sjokolade og hasselnøtt. I år har den fått selskap av nyheten kraftig julekaffe fra Papua Ny-Guinea, en noe mørkere brent kaffe med fruktige smaker og toner av mørk kokesjokolade. Der den klassiske julekaffen er fylt med søte og balanserte smaker er den kraftige julekaffen mørk og smaksrik. De passer begge godt på frokostbordet eller som avslutning på et deilig julemåltid.

For en delikat og lett floral kaffe med bringebær og klementin på smak, velger du En Julefortelling. En Julefortelling kommer i år som i fjor fra La Bolsa i Guatemala og er et gjensyn med den nydelige kaffen fra den engasjerte familiegården som har bygget sin bedrift på kjærlighet til lokalsamfunnet og lidenskap for kaffe.

Kaffekurs til den kunnskapstørste

Kjenner du en som er over gjennomsnittet opptatt av kaffe og har lyst til å lære mer om verdens kaffesmaker? Vi arrangerer egne smakskurs i Mathallen der man får brygge, smake og lære om kaffe.

Kurset tar for seg hvordan klima, jordsmonn og botanikk påvirker smakene i kaffen og tar deg med på en reise gjennom det subtropiske kaffebeltet. Du får smake på ulike typer kaffe fra forskjellige dyrkeområder gjennom "cupping" og lære om ulike bryggemetoder.

Kursene kan tilpasses interesser, anledning og gruppestørrelser. Dette er en morsom og sosial aktivitet med kaffekunnskap i sentrum og er en fin gave som man gjerne kan delta på sammen.

Les mer om kaffekurs her

Kaffe med mening til den samvittighetsfulle

Med kaffen "En Julefortelling" ønsker vi å fremheve en kaffegård som tar føringen når det kommer til sosialt ansvar, miljø og bærekraft. Årets julefortelling kommer fra La Bolsa i Guatemala og vårt ønske er at de som drikker denne kaffen skal bli kjent med de fantastiske menneskene bak den.

I tre generasjoner har familien Vides bygget sin familiebedrift, kaffegården La Bolsa, på kjærlighet til lokalsamfunnet og lidenskap for kaffe. Gjennom 60 år som kaffeprodusenter har familien alltid engasjert seg i lokalsamfunnet og åpnet La Bolsa School i 1980 for barna i nærmiljøet rundt gården. Dette ønsker vi å fortsette å bidra til. For hver kjøpte kaffepose donerer vi 5 kr til skolen på La Bolsa.

En Julefortelling er førsteklasses kaffe dyrket med lidenskap og engasjement til kafferåvaren, naturen og menneskene rundt seg. Dessuten smaker den nydelig.

Julestemning i koppen til te-elskeren

En pose kvalitetste i løsvekt er en gave som gleder og varer lenge. Årets tre juleteer byr på krydrede og fruktige smaker som setter deg i den rette stemningen hele veien frem til juleaften og inn i det nye året.

Jule-te: en klassisk krydret sort te med nydelige dufter og smak av appelsinskall, kanel og ekte vanilje.

Adventste: en lun og krydret sort te med en varmende og delikat smak av kanel, mandel og eple.

Gylden Vinterdrøm: en saftig fruktte med smak av søte mandler og biter av epler og tropisk ananas. Inneholder gullstøv som glitrer stemningsfullt i koppen.

Lekkert bryggeutstyr til den stilbevisste

Fra merket Fellow kommer et lekkert bryggeutstyr til kaffe og te. Dette er den ultimate gaven til de som er interessert i håndbrygging.

I den nye serien finnes tidløse hellekanner og tekanner med innebygd termometer, en egen filterholder med glasskaraffel og stilige kopper i matt keramikk. Kannene er i rustfritt stål og kompatible for vanlig ovn, gass og induksjon. Du kan velge mellom kobber, matt sort og blankt stål.

Håndbrygger du kaffe kan du i større grad påvirke smakene i kaffekoppen. Smakene bestemmes av variabler som tid, hellemetode, vanntemperatur og utstyr. På denne måten kan kaffeentusiasten eksperimentere seg frem til sitt favorittbrygg. For te-elskeren har kannen integrert tefilter og temperaturmåleren gjør at det er lett å tilpasse riktig temperatur til ulike typer te.

Prisvinnende kaffe til kaffeentusiasten

To av årets beste gavetips til den virkelig smaksbevisste kaffeentusiasten er vårt bidrag til Nordic Roaster 2017 og en av høstens nyheter fra Cup of Excellence.

Nordic Roaster er en prestisjefylt konkurranse innen kaffebrenning der de fremste representantene for nordisk kaffekultur samles. I kategorien kaffe for Colombia deltok vi i år med en eksepsjonelt ren og saftig kaffe fra kaffebonden Jesus A. Saavedra, som vi vant førsteplass i denne kategorien med. Dette er en kompleks og nydelig kaffe med bringebær og florale toner på duft og smaker av kirsebær, nype og sitrus.

Fra Cup of Excellence og Nicaragua kommer Ojo de Agua, et fantastisk parti kaffe dyrket av kaffebonden Suáres. Kaffen har en fruktig aroma med toner av røde bær og smak av morell og druer. Det er en sødmefull og fyldig kaffe med en lett floral avslutning for en kaffeopplevelse utenom det vanlige.

Økologiske produkter til den miljøbevisste

Flere og flere setter pris på økologiske gaver. Vi har et utvalg av økologiske produkter innen kaffe og te til den miljøbevisste.

Av økologisk kaffe kan du blant annet velge mellom den friske og florale Tade fra Etiopia, den søte og fyldige Fazenda Camocim fra Brasil eller den saftige og fruktige La Coipa fra Peru.

Av økologisk te har vi for eksempel vår egen Black Tea, en ren og kriblende sort te med søtlig innslag av malt og valnøtt. Eller hva med Matcha-pulver? Matcha er pulverisert grønn te som blandes ut i vann. Teen er knust på steinmøller og høykvalitetspulveret gir en høyere konsentrasjon av næringsstoffene fra den grønne teen.

Kvalitetsutstyr til hjemmebryggeren

Stadig flere kverner kaffen sin selv og får øynene opp for håndbrygg. Kvalitetsutstyr og riktig fremgangsmåte gir best mulig resultat.

Wilfa WSCG-2 kaffekvern en pålitelig og fleksibel hjemmekvern som gir deg muligheten til å kjøpe hele bønner og kverne kaffe selv. Du velger enkelt mellom fem ulike kverningsgrader som maler kaffebønnene dine med presisjon til: kokekaffe (kokmalt), presskanne, mokkakanne, filter (trakter og håndbrygg) og aeropress.

En elektronisk timer er kjekt å ha til håndbrygg av kaffe eller når du brygger te. Det samme er en digital vekt til oppmåling og brygging, med denne kan også lokket kan brukes som skål.

En oppmerksomhet til verten og vertinnen

Til et av desembers mange selskaper er en gavepakke med kaffe og sjokolade den perfekte gaven til verten eller vertinnen.

Gavepakken inneholder alt man trenger for å kose seg litt ekstra når gjestene har gått og man kan legge beina høyt, eller den kan være en glimrende dessert og avslutning på selskapet i seg selv.

I pakken finner du klassisk julekaffe fra Costa Rica, trøffelkuler trukket i et snøhvitt knasende skall, deilige brente mandler og en håndbok om kaffe og te.

Valgfrie smaksopplevelser til den som har alt

I tvil om hva du skal gi til en smaksentusiast som har alt? Gi et gavekort fylt med smaksopplevelser!

Med et gavekort fra Solberg & Hansen venter en verden av deilige smaker. Den som mottar det står fritt til å velge den smaksopplevelsen som passer for dem. Man kan velge i et bredt utvalg av spesialkaffe og kvalitetste, eller deilig sjokolade og lekkert tilbehør på våre nettsider.

Tilbehør til den som vil prøve noe nytt

Til den nysgjerrige som ønsker å prøve nye bryggemetoder eller til den som liker å helle favorittdrikken sin i noe ekstra pent, har vi et stort utvalg tilbehør og utstyr å velge i.

Hva med en årets emaljekopp med nostalgisk julemotiv? Eller en helt ny Aeropress for den som ønsker å prøve den lille vakuumbryggeren med legendestatus?

Til den som ønsker en grønn start på året og er glad i økologisk Matcha-te har vi en egen kopp og visp for tilberedning av denne, brukt i japanske teseremonier.

Vi har også ulike håndkverner til den kaffeelskende turgåeren, hendige termometere eller ulike gjenbrukskopper for miljøbevisste folk i farta.