114 Layo Tiraga, Etiopia, Økologisk

LAYO TIRAGA
• Kooperativ: Layo Tiraga    Cooperative Members
• Region: Uraga, Sidamo
• Bønnetype: Typica, Bourbon
• M.o.h.: over 2200 meter
• Innhøsting: Nov-jan
• Prosess: våtforedlet

SMAKSBESKRIVELSE
Flott duft av sitron og rips. Florale toner og hint av mandarin og kirsebærsten. Frisk munnfølelse og deilig ettersmak med toner av grapefrukt.

FAKTA OM LAYO TIRAGA
Bønnene fra Layo Tiraga representerer god, etiopisk kaffekultur. Med kunnskap
og nøyaktighet i alle ledd skiller produsenten seg ut med sin jevne, høye kvalitet. Fra kaffeplante til prosessering står naturlige hjelpemidler i sentrum. I kombinasjon med dyrking i høyden samt våtforedling gir dette et flott særpreg til kaffen. Dette er lett, frisk og leskende kaffe på sitt beste, akkurat slik vi liker den fra Etiopia.

Kooperativet Layo Tiraga ligger ikke mindre enn 2200 meter over havet. Her foredles det store mangfoldet av bønner med naturlige hjelpemidler. Kaffeplantene dyrkes i sitt naturlige jordsmonn, mens vannet som brukes til våtforedling av bønner renses gjennom stein og sedimenter i bakken. Bønnene tørkes ute på store nettingbord, som
dekkes til midt på dagen når solen er for sterk. Kaffeblomsten, som senere blir kaffebær, har en distinkt og frisk duft av sitrus. Denne lukten har referanser til Bergamotfrukten som brukes i Earl Grey Te, og aromaen kjennes tydelig igjen i en
kopp ferdig brygget kaffe. At Layo Tiraga produserer kaffe som er dyrket og foredlet
etter gammel jordbrukstradisjon vil du merke i den naturlige, milde smaken.
You need to upgrade your Flash Player go to Adobe to download.
You need to upgrade your Flash Player go to Adobe to download.
Se flere fra:
 
 
 
 
104 - Jaya, Indonesia
18.11.13. Jaya er en søt, frisk og balansert kaffe fra Indonesia. Den tar over for Java i 1879-sortimentet.
 
 
115 - Fazenda Camocim, Brasil Øko
Sesongfersk kaffe fra Brasil. Økologisk og biodynamisk.
 
 
116 - Tade Farm, Sidamo, Etiopia
Ny høst fra Tade. En leskende kaffe fylt med friske og florale smaker
 
 
117 - Påskekaffe Coko, Rwanda
Årets påskekaffe er saftig og forfriskende kaffe med søte toner av bær i avslutningen
 
 
124 - Fazenda Barreiro, Brasil
Nytt parti fra våre brasilianske venner på kaffegården Barreiro
 
 
125 - La Amistad, Colombia S&H 1879
Ny høst av La Amistad, vennskapskaffen fra Colombia.
 
 
143 - Martin Hilari
En spennende nyhet fra det blomstrende kaffelandet Bolivia.
 
 
144 - Merthi Mountain, India
26.08.2013. Ny kaffehøst fra Merthi Mountain i India. Rik smak av kokesjokolade og havrekjeks, med ettersmak av mørk kakao.
 
 
146 - Monsooned Malabar AA, India
En rik smak av kokesjokolade og havrekjeks. Aroma av søte hasselnøtter. Ettersmak av mørk kakao
 
 
147 - Buzira, Burundi
Sesongfersk kaffe fra det spennende kaffelandet Burundi. Ren, søt og fruktig.
 
 
149 - Bourbon Jungle, El Salvador
16.10.2013 Ny kaffehøst fra Bourbon Jungle!
 
 
163 - Madan Estate AA, PNG
Ny høst fra Madan Estate. En populær kaffe med nydelig, sjokoladepreget sødme.
 
 
164 - Cerro Alto Espresso, Costa Rica
Ren og saftig espresso med deilig, balansert sødme.
 
 
165 - El Socorro Borboun, Guatemala
28.10.13. Sesongfersk Bourbon fra El Socorro i Guatemala. En fyldig, søt og velbalansert kaffe.
 
 
168 - Gatugi, Kenya
18.11.13. Vårt nyeste bekjentskap fra det berømte Nyeri-distriktet. En balansert, saftig og frisk kaffe med smak av solbær og pasjonsfrukt.
 
 
193 - La Bolsa, Guatemala
09.09.13. Ny høst fra La Bolsa, denne gangen normaltbrent. Fløyelsmyk og fyldig kaffe med søt og lang ettersmak.
 
 
299 - Buf Remera, Rwanda
Årets høst fra Buf Remera er fruktig, lett og frisk.