KALITA STOR

INFO
kverningsgrad
Litt finere enn filtermalt
mengde kaffe
30 g til 500 g vann
SLIK GJØR DU
1. Fukt filteret i filterholderen og hell bort overflødig vann. Ha kaffen i filterholderen.
2. Nullstill vekten. Start timeren i det du starter hellingen. Hell på ca. 60 g vann slik at all kaffen er i kontakt med vann.
3. La kaffen svelle i 30 sekunder.
4. Hell vann i rolige sirkelbevegelser opp til 250 g vann.
5. Ta en hellepause til timeren viser 1:20 min.
6. Hell vann i rolige sirkelbevegelser opp til 500 g vann.
Total helletid ca. 2:30 min
Total bryggetid ca. 3:30-4:00 min
TIPS
Hvis du opplever at kaffen brygger for fort, kan du ta små hellepauser underveis i bryggingen eller kverne kaffen litt finere. Hvis den brygger for sent kan du kverne kaffen litt grovere eller helle litt fortere slik at helletiden reduseres.