KALITA LITEN

INFO
kverningsgrad
Litt finere enn filtermalt
mengde kaffe
15 g til 250 g vann
SLIK GJØR DU
1. Fukt filteret i filterholderen og hell bort overflødig vann. Ha kaffen i filterholderen.
2. Nullstill vekten. Start timeren i det du starter hellingen. Hell på ca. 30 g vann, slik at all kaffen er i kontakt med vann.
3. La kaffen svelle i 30 sekunder.
4. Hell deretter i rolige sirkelbevegelser opp til 250 g vann.
Total helletid ca. 1:30 min
Total bryggetid ca. 2:30-3:00 min
TIPS
Hvis du opplever at kaffen brygger for fort, kan du ta små hellepauser underveis i bryggingen eller kverne kaffen litt finere. Hvis den brygger for sent kan du kverne kaffen litt grovere eller helle litt fortere slik at helletiden reduseres.
Med Kalita-størrelsen 155 (liten Kalita) kan du brygge opp til 3 dl kaffe. Da øker du mengden kaffe til 18 g og vannmengden til 300 g. Følg samme fremgangsmåte som over, men helletid og bryggetid vil øke noe.