Journal
Bli bedre kjent med smakene, bøndene, stedene, menneskene og kunnskapen bak verdens beste kopp.
Fra bønne til kopp
Kaffe skal ikke bare smake godt, den skal gjøre godt. Derfor gjør vi i Solberg & Hansen alt vi kan for at du som kaffedrikker skal få oppleve nye, fremragende kaffepartier år etter år.
Direkte handel fra hele verden
Det gir rom for gode relasjoner slik at vi kan bidra til at kaffebønder dyrker kaffe av samme gode kvalitet, år etter år. Vi tror at bærekraftig kaffeproduksjon er den beste løsningen for å lage verdens beste kaffekopp – og det krever direkte handel.

DYRKET MED OMTANKE FOR KVALITET, SMAK OG BÆREKRAFT
Kaffe er en bærfrukt som dyrkes jorden rundt i det subtropiske beltet. Jordsmonnets karakter, om kaffen dyrkes i sol eller skygge og hvordan den er prosessert når bærene er plukket, videreutvikler smaken i kaffen og gir den sin personlighet.
Derfor er det viktig for oss at våre kaffebønder har tilgang til nødvendig utstyr, til utvikling av kunnskap og kompetanse, og til arbeidskraft. For kaffebondens innsats betaler vi godt, slik at prosessen kan gjentas år etter år.
i Guatemala

Å BRENNE KAFFE ER EN KUNST
På vårt brenneri på Ryen i Oslo utvikler vi egne brenneprofiler for alle våre kaffetyper. En brenneprofil sier hvor lenge råkaffen skal brennes til hvilken temperatur, og hvordan og når varmen skal tilføres i løpet av brenningen for å utvikle riktig smak og aroma. Presisjonen ligger i å utnytte potensialet i hver enkelt kaffebønne.

DET SKAL VÆRE LETT Å BRYGGE GOD KAFFE
Med gode kaffebønner, helst nykvernet, friskt vann og rent utstyr, kommer du langt. Vi har utviklet bryggeguider til flere ulike metoder, slik at du enkelt kan følge oppskriften steg for steg.


BLI KONTORKUNDE