Våre bærekraftstiltak
Siden 1879 har Solberg & Hansen vært opptatt av det store bildet og vi har lært at vi aldri blir utlært. Derfor jakter vi stadig på nye og mer bærekraftige måter å gi deg verdens beste kaffe og te på. Bla gjennom tidslinjen for å se hvilke konkrete tiltak vi har gjort siden 1879.
MONOPLAST
I løpet av 2025 går vi over til kaffe- og te-poser i monoplast. Dette betyr at posene vil være laget av kun én type plast som gjør at posene enklere kan gjenvinnes og bli til nye produkter.
De første monoplast-posene er allerede i produksjon, men det er viktig for oss å bruke opp de posene vi har først og unngå unødvendig avfall.

BIOPROPAN
I januar 2025 ble vi det første spesialkaffebrenneriet som brenner kaffe med fossilfri biopropan.

Ble Miljøfyrtårn-sertifisert

TRYGGERE ARBEIDSHVERDAG MED NY SILO
Hele brenneriet vårt gjennomgikk en stor oppgradering i løpet av 2024 da en ny og større kaffe-silo ble installert. Målet med denne var å trygge arbeidshverdagen til våre ansatte og ruste Solberg & Hansen for fremtiden.
Resultatet er at våre ansatte i brenneriet har fått en enklere arbeidshverdag med færre tunge løft og en mer sømløs arbeidsflyt.
GJENBRUK AV PAPP
Ingen papiremballasje går til spille på vårt lager etter at vi investerte i en bølgepappmaskin. Nå gjenvinnes all papp til bølgepapp som brukes i stedet for bobleplast i våre utsendelser til kunder.

Ble medlem av Etisk Handel Norge

NY OG MER BÆREKRAFTIG PYRAMIDEPOSE
Våre pyramideposer med te har gjennomgått en lang og viktig bærekraftsreise. Fra emballasje av aluminium og plast, til nå å være 100 % biologisk nedbrytbare.
Både konvolutten og pyramideposen er laget av nedbrytbart materiale.

NY OG BEDRE KAFFE- OG TE-EMBALLASJE
Samtidig som Solberg & Hansen fikk en forbedret profil, fikk også våre kaffe- og te-poser en oppgradering.
Fra emballasje med et aluminiumsbelegg på innsiden til poser i ren plast som kunne resirkuleres som plastavfall.

NITROGENFLUSHING FOR BEDRE HOLDBARHET
Solberg & Hansen var blant de første spesialkaffebrenneriene i Norge som tok i bruk nitrogenflushing i kaffeposer.
Dette betyr at når kaffen er ferdigbrent pakkes den i lufttette ventilposer og flushes med nitrogengass for å fjerne overflødig oksygen fra posen.
På denne måten beskyttes kaffen mot oksygen og dens unike smaker bevares lenger.
Ble medlem av Grønt Punkt Norge

DIREKTE HANDEL
Som pionerer i kaffebransjen reiste Solberg & Hansen ut i verden på jakt etter de beste kaffepartiene allerede så tidlig som på 1960-tallet.
Frem til da hadde kaffeimporten gått gjennom europeiske importører.
