AEROPRESS STANDARD

INFO
kverningsgrad
Litt finere enn filtermalt
mengde kaffe
16 g til 250 g vann
SLIK GJØR DU
1. Legg filteret i filterholderen og skru den fast til Aeropressen.
2. Sett Aeropressen på den koppen du skal brygge i og hell varmt vann gjennom den, for å skylle filteret og forvarme koppen.
3. Hell vannet ut av koppen.
4. Ha nykvernet kaffe i Aeropressen og sett den tilbake på koppen, på en vekt.
5. Nullstill vekten og start timeren.
6. Hell raskt på nykokt vann opp til 250 g, mens du snurrer Aeropressen rundt.
7. Ta bryggeutstyret av vekten.
8. Sett på stempelet ved å føre det ned på skrå for å så dra det litt opp for å skape vakuum.
9. La kaffen trekke i 1 minutt.
10. Ta av stempelet og rør rundt 1 gang.
11. Sett stempelet på plass, og press rolig ned. Det skal ta ca. 30 sek.
TIPS
For å forhindre bitterhet kan du avslutte pressingen når du hører en hveselyd, fremfor å presse helt ned.