Siden 1948 har Michel Cluizel utforsket og eksperimentert med kakaobønner fra verdens beste dyrkeområder. I tre generasjoner har familien Cluizel utviklet sin bedrift med kjærlighet til råvaren. De er en av svært få uavhengige sjokoladeprodusenter i verden, som med sporbar og gårdsegen sjokolade representerer noe helt unikt i bransjen.

Med lidenskap til råvaren

Michel Cluizel sjokolade, solberg & hansen

Cluizel-familien bruker råvareleverandører i særklasse og er svært opptatt av at produksjon og innovasjon som henger sammen med opprinnelse og behandling av kakaobønnene som benyttes. Sammen med sine leverandører utvikler de sjokolade med aromatiske profiler og unik herkomst. Sentralt er relasjonen til bonden, jordsmonnet og vekstområdet. Målet er å oppnå perfekt alkymi som bygger på respekt, kunnskap, utbytte og ikke minst kjærlighet til kakaoen.

Siden 1997 har Cluizel hatt fokus på å utvikle direkte avtaler med anerkjente kakaoplantasjer med tanke på rettferdig og varig handel. Fra Den dominikanske republikk til Madagaskar og Mexico, er lidenskapelige kakaoentusiaster fra Michel Cluizel stadig på jakt etter fjerne, nye smaker.

Plantasjespesifikk sjokolade

Michel Cluizel sjokolade, solberg & hansen

I vårt sortiment har vi tre varianter av Michel Cluizels plantasjespesifikke sjokolade: "Tablettes Plantations". Kakaoen som er brukt i disse sjokoladene er fra hver sin spesifikke plantasje, der den høye kvaliteten på kakaobønnene og den perfekte røstingen av dem gir utsøkte og rene smaker. Smaker man disse sammen vil man tydelig kunne kjenne at alle byr på hver sin klare personlighet og smaksprofil som utstråler plantasjens aromatiske potensial.

Fra Den dominikanske republikk kommer Los Anconès, en økologisk sjokolade på 67 % kakao som smaker mørkt og rent med kraftige toner av kakao, toner av solbær av et lite hint av lakris. Fra Mexico kommer økologiske Mokaya, med 66 % kakao og fyldige toner av tørket frukt. I Madagaskar dyrkes Mangaro, en nydelig balansert frisk sjokolade med toner av sitrus og eksotisk frukt, og 65 % kakao.

Rene ingredienser

Cluizel-sjokolade garanterer den beste kvaliteten på råvarene. Kakaoen som brukes er hovedsakelig Criollo og Trinitario og oppskriftene består av rent kakaosmør, ekte bourbonvanilje og rørsukker. De er laget uten kunstige tilsetningsstoffer eller aroma, er GMO-frie, uten soyalecitin og har full sporbarhet på alle ingredienser. Disse kriteriene danner grunnlaget for deres Noble-sertifisering, som setter fokus på rene ingredienser.

I Solberg & Hansen har vi en forkjærlighet for andre bedrifter som også setter råvarene i fokus, der prosessene og kvalitet er like verdsatt som sporbarhet og etisk handel. Med dette i fokus har vi valgt sjokolade fra denne familiebedriften, og fører både deres plantasjespesifikke sjokolade, sjokoladepellets og ren kakao.

I tillegg har vi andre herlige sjokoladeopplevelser å by på. Har du prøvd den mørke sjokoladeplaten med appelsinbiter, eller hva med melkesjokoladen med krønsj av salt karamell? Til påsken har vi et begrenset utvalg med sjokoladekuler: fargerik mandelsjokolade og sjokoladepraliner med hasselnøttkjerne. Det er bare å klikke de hjem i postkassen glede seg til pur sjokoladelykke.