Det må regnes som en selvfølge at "hovedstaden i Arktis" er representert med en isbit av Norgeskartet, her ved Helmersen delikatesser som byr på "verdens nordligste shakerato". Denne klassiske iskaffevarianten, en forfriskende fusjon av tre godt ristede ingredienser, er et flytende bevis på at det enkle ofte er det beste. Her er det ingen dråpe melk involvert, kun et turbulent møte mellom isbiter og espresso i "shakeren" som gir drikken en herlig, kremet konsistens.

Shakerato fra nord

Shakerato er i all sin enkelhet noe av det beste, friskeste og mest leskende man kan få servert på en fin sommerdag!

Dette trenger du:

- Dobbel espresso (for eksempel Half and Half)
- 1/2 teskje hvitt sukker
- Isbiter

Dette gjør du:

Lag en dobbel espresso og rør inn en halv teskje hvitt sukker. Fyll en shaker med 8-10 isbiter og tilsett espresso. Rist godt før du siler den over i et glass med isbiter. Laget av: Helmersen delikatesser, Tromsø.

Nyt for eksempel en «Shakerato» mens du:

Seiler over Ishavet omgitt av enestående natur og stupbratte fjell på vei mot Lyngen. På menyen står det selvfanget fisk og i løpet av reisen besøker du blant annet Kopangen Brygger og Lyngseide. Denne rundturen tar deg fra Tromsø til Lyngen og tilbake med måltider, guiding og overnatting i båten underveis.

Foto: Marcelo Quinan

Her kan du fylle koppen i Tromsø

Tromsø har et rikt utvalg av kaffebarer og restauranter med førsteklasses mat, drikke og kaffe. Her følger et utvalg steder i byen verdt et besøk, enten du venter på nordlyset eller neste båt til Lyngen:

Kaffekroken / Kaffebønna / Risø Mat & Kaffebar / Solid / Helmersens Delikatesser / Presis / Lugar 34 / Hildr / Kystens Mathus

Foto: Aurora Borealis