Vi har gleden av å tilby et bredt spekter av julekaffe, nøye utvalgt for å passe alle julens anledninger. De kommer alle fra kaffegårder og produsenter vi har hatt en langvarig relasjon til, som leverer høy kvalitet og det aller ypperste av smaker. Tradisjon tro har vi en Klassisk julekaffe fra Costa Rica som passer godt til alle julens anledninger. Den er fyldig og søt, og veldig lett å like. For de som liker en mørkere kopp kaffe har vi Kraftig julekaffe fra Papua Ny-Guinea. Her kan du lese mer om årets utvalgte julekaffe.

Klassisk julekaffe fra Costa Rica

Fra den frodige mikroregionen Naranjo i West Valley får vi årets klassiske julekaffe for tredje år på rad. Santa Anita Estate er drevet av samme familie gjennom fire generasjoner, med dype røtter i Costa Ricas kaffehistorie. I dag er det Juan Manuel Sánchez som driver kaffegården og vaskestasjonen Santa Anita.

Familien er svært opptatt av miljøet og har satt i gang en rekke miljøtiltak slik at de kan produsere de aller beste kaffebønnene. Kaffebærene prosesseres på deres egen vaskestasjon, som er verdens første med karbonnøytral sertifisering. Det meste av strømmen kommer fra solenergi.

Klassisk julekaffe er en delvis bærtørket kaffe i graden "white honey". Den er dyrket i vulkansk jordsmonn 1250 – 1350 meter over havet, og består av bønnetypene caturra og catuai. Det er en søt og saftig kaffe med duft av vanilje, nøtter og bjørnebær. Den smaker av kakao, karamell og røde bær.

Vår klassiske julekaffe er en selvskreven gjest i julen og treffer godt med sine fyldige og søte smaker. Det er en kaffe med bred appell og passer godt som gave eller fast innslag i favorittkoppen gjennom julen.

Kraftig julekaffe fra Papua Ny-Guinea

Fra høylandet i et av verdens minst urbanserte land, Papua Ny-Guinea, kommer en kaffe med fruktige smaker som er mørkere brent i anledning juletiden. Kaffen er dyrket på Madan Estate i Western Highlands, en kaffegård drevet Aarlie Hull siden 60-tallet. Engasjementet hennes strekker seg langt utover kaffekvalitet. Hun har blant annet jobbet tett med lokalbefolkningen, sysselsatt mer enn 400 innbyggere i Madan Village og finansiert landsbyens sykehus, samt bidratt med bøker og læringsmateriell til skoler i området.

Papua Ny-Guinea er et kaffeland av det spektakulære slaget. Taggete fjelltopper og aktive vulkaner slår seg nedover det regnskogbelagte landet. Stiplet med livlige elver, gnistrende innsjøer og lange paradisliknende sandstrender. I disse uberørte omgivelsene finnes det mer enn tusen forskjellige stammekulturer, mange av dem nesten avskåret fra den moderne omverdenen. Kaffe er et viktig næringsgrunnlag for mange av lokalsamfunnene i Papua Ny-Guinea, spesielt i det frodige høylandet der Madan Estate ligger.

Kraftig julekaffe dyrkes 1600 – 2000 meter over havet, og består av bønnetypen peaberry - en veldig liten og rund bønnetype. Kaffen går gjennom en våtforedlingsprosess. Det er en intens kaffe med balansert friskhet, og søt duft av karamell og kakao. Den smaker av plomme, vanilje og rabarbra.

Vår Kraftige julekaffe passer spesielt godt til julefrokosten og julelunsjen, og i følge med julens fyldige desserter. Dette er den perfekte gave til smaksentusiaster som liker en litt fyldigere og mørkere kopp kaffe.