Fra "The Land of Eternal Spring" i Nicaragua får vi relasjonskaffen Mama Mina; en frisk og saftig kaffe dyrket av den dedikerte Mierisch-familien.

Om Mama Mina

Matagalpa-regionen i Nicaragua kalles gjerne «The Land of Eternal Spring». Det er lett å forstå når man ser den billedskjønne Mama Mina-plantasjen. Langs frodige skråninger vokser kaffeplantene i snorrette rader, rammet inn av fargesterke blomster som bryter opp det overveldende, grønne landskapet. Her har familien Mierisch dyrket kaffe i mer enn hundre år. Gjennom et langt samarbeid har vi knyttet tette bånd til familien, og fra Mama Mina handler vi all Pacamara som dyrkes på gården. Pacamara er en bønne som er like krevende å dyrke, som smaken er kompleks. Familien Mierisch dyrker derfor bønnetypen etter vårt ønske, noe som gjør at vi gjennom Mama Mina kan tilby en kaffe med en frisk, kompleks og svært karakteristisk smaksprofil.

kaffe, spesialkaffe, mama mina, Mama Mina - kaffe fra Nicaragua, solberg & Hansen, oslo

Tradisjon og innovasjon

Mama Mina er et vakkert syn, og plantasjens ryddige fremtoning gjenspeiles i kaffens høye kvalitet. Gården, som er én av ni plantasjer i Mierisch-familiens eie, er oppkalt etter bestemor Mina McEwan. Barnebanet Erwin Mierisch er egentlig utdannet ingeniør, men har jobbet med kaffe siden 1994. Han har vært sentral i Cup of Excellence i mer enn ti år, noe som har gitt han innsikt i dyrke- og prosesseringsmetoder langt utover Nicaraguas landegrenser. Denne kompetansen har Erwin brakt inn i familiebedriften, og i et balansert samspill mellom tradisjon og innovasjon leverer Mama Mina alltid bønner av høyeste kvalitet.

 

kaffe, spesialkaffe, mama mina, Mama Mina - kaffe fra Nicaragua, solberg & Hansen, oslo

Blomsteralarm: Kombinasjonen av varmt klima, næringsrikt jordsmonn, store skyggetrær og et rikt planteliv gjør beliggenheten til Mama Mina ideell for kaffedyrking. Komplettert av kunnskapakkumulert gjennom generasjoner, er dyrking og prosessering gjennomført med den presisjon og omtanke som Pacamarabønnen krever. Du skulle kanskje tro at blomstene på bildet er plantet av estetiske grunner, men de fungerer egentlig som et naturlig varslingssystem mot sopp- og bakterieangrep. Uvedkommende organismer angriper nemlig blomstene før de går løs på kaffeplantene.

 

 

Her finner du Mama Mina i nettbutikken