Har du allerede håndbrygger kan du enkelt brygge deg kaffe over isbiter. Her lærer vi deg hvordan du håndbrygger iskaffe slik vi gjør det i vår konseptbutikk i Mathallen Oslo.

Oppskrift på håndbrygget iskaffe

Kaffedoseringen er lik som til varm kaffe, forskjellen her er at du bytter ut en del vann med is.

Så om vi da tar utgangspunkt i et lite Kalitabrygg (250 g) blir oppskriften slik:

  • 15 g kaffe
  • 100 g is
  • 150 g vann

Skyll filter som vanlig, hell i kaffen. Fyll 100 g is i kannen. Det viktige når man lager iskaffe er å kjøle ned kaffen med en gang, derfor brygges den direkte over is istedet for å tilsette isen etterpå. Man brygger som normalt, men hold gjerne en litt lavere vannstand enn hva man pleier. Hell opp til 150 g vann.

Server gjerne det ferdige brygget over nye isbiter da isbitene i kannen gjerne har smeltet bort ved endt bryggetid.

Lage iskaffe på trakter? Se her

håndbrygg, iskaffe, kalita, solberg og hansen

Hvilken kaffe skal du velge?

Det er smak og behag hva slags kaffe som smaker best som isdrikk – prøv deg frem. Årets sommerkaffe fra Etiopia og Kenya egner seg spesielt godt som svart iskaffe, mens årets sommerkaffe fra El Salvador egner seg utmerket i isdrikker sammen med melk. Se hele vårt kaffesortiment her.