Hva passer vel bedre enn å feire sommerens tilbakekomst med en sprudlende forfriskning rett fra Det glade Sørlandet? "Ice-cool" er tryllet frem under solen av Kaffebørsen Presterud, den eldste kaffebaren i sørlandsidyllen Flekkefjord.

Iskaldt fra Flekkefjord

"Ice-cool" er en iskald fusjon av fersken, lime og mynte som er som skapt for døsige sommerdager.

Dette trenger du:

- 4 cl sukkerlake med litt mynte og lime (skall og saft)
- 6 cl Fersken-te (sort te med ferskensmak)
- Farris og isbiter

Dette gjør du: Sil sukkerlake over i en shaker med isbiter og fersken-te. Rist godt til det er kaldt. Hell over i et glass fylt med isbiter og toppes med litt farris og mynteblader.

Laget av: Kaffebørsen & Presterud, Flekkefjord

På 1500- og 1600-tallet seilte hollenderne inn til Flekkefjord for å handle trelast og fisk i den lille sørlandsidyllen. De små trehusene i de brosteinsbelagte gatene i bydelen Hollenderbyen ble bygget av lokale fiskere på 1800-tallet, som hadde tjent seg rike på hollandske handelsmenn sultne på sild. Senere kom hollenderne til Flekkefjord for å handle stein, som de brukte til å fylle havnene sine med. Deler av Nederlands hovedstad, Amsterdam, er faktisk bygget på tømmer fra Flekkefjord, mens stein fra Flekkefjord er fundament for storflyplassen Schipol.

Nyt for eksempel en "Ice-cool" mens du:

Puster ut på en tur med tandemdresin langs Flekkefjordbanen. Her kan du tråkke deg bortover skinnegangen mens du opplever kontrasten mellom flott natur og mørke tunneler. Turen fram og tilbake mellom Flekkefjord stasjon og Bakkekleivi holdeplass tar omtrent tre timer i bedagelig tempo.

Gammelt bilde av Flekkefjordbanen  ved Lundevatnet tatt av Anders Beer Wilse i 1908.