Gaver som smaker er de beste, synes vi. Her er våre beste julegavetips for kaffe, te og sjokolade til enhver smak. Du finner de i vår nettbutikk eller hos våre forhandlere over hele landet.

Julekaffe som vert- eller vertinnegave til julens selskaper

Vi byr på to sorter utsøkt kaffe til jul, nøye utvalgt for å passe julens anledninger.

Klassisk julekaffe er dyrket på Santa Anita Estate i Costa Rica, med søte og saftige toner av karamell og kirsebær. Den passer like godt til julefrokosten som til julemiddagen og er en kaffe med bred appell som vil treffe mange.

Kraftig julekaffe er dyrket på Madan Estate i Papua Ny-Guinea, og er en mørkere brent og fyldig kaffe med smak av kokesjokolade og mørke bær. Den passer for den som liker en mørk og smaksrik kopp kaffe og er utmerket til juledesserten så vel som avslutningen på en lang julebrunsj.

Begge gjør seg utmerket på kaffetrakter, men gir også glitrende resultater på presskanne eller som håndbrygg.

Kaffekurs til den nysgjerrige kaffeentusiasten

Kjenner du en som har lyst til å lære mer om verdens kaffesmaker? Vi arrangerer egne smakskurs i Mathallen der man får brygge, smake og lære om kaffe.

Kurset tar for seg hvordan klima, jordsmonn og botanikk påvirker smakene i kaffen og tar deg med på en reise gjennom det subtropiske kaffebeltet. Du får smake på ulike typer kaffe fra forskjellige dyrkeområder gjennom "cupping" og lære om ulike bryggemetoder.

Kursene kan tilpasses interesser, anledning og gruppestørrelser. Dette er en morsom og sosial aktivitet med kaffekunnskap i sentrum og er en fin gave som man gjerne kan delta på sammen.

Les mer om kaffekurs her

"Kaffe med mening" for det lille ekstra

Årets "Kaffe med mening" er La Bolsa, en saftig og kompleks julekaffe fra Guatemala. Med denne ønsker vi å løfte frem en kaffegård som tar føringen når det kommer til sosialt ansvar, miljø og bærekraft og gi noe ekstra tilbake.

På La Bolsa produserer familien Vides førsteklasses kaffe dyrket av mennesker med lidenskap til råvaren og en stor nestekjærlighet til lokalsamfunnet. Familien åpnet en egen skole på kaffegården i 1980, som siden den gang har gitt et skoletilbud til barna i nærmiljøet.

For hver kjøpte pose av denne kaffen donerer vi 5 kr direkte til skolen på La Bolsa.

Til te-elskeren: en trio av julens smaker

Kvalitetste er en gave som gleder og varer lenge. Årets tre juleteer byr på krydrede, lune og fruktige smaker som setter deg i den rette stemningen hele veien ut desember og inn i det nye året.

Vår tradisjonsrike Adventste er en favoritt å finne stemningen med i adventsiden med lune og varmende smaker av eple, kanel og mandel.

Klassisk Jule-te er laget etter husets gamle oppskrift og varmer deg fra innsiden med toner av krydder, appelsinskall og ekte vanilje. Er nydelig alene eller med honning og melk.

Gylden Vinterdrøm er en saftig fruktte med smak av tropiske frukter og søte mandler. Den inneholder et ekstra lite lysglimt av glitter som danser rundt i koppen når du har brygget teen.

Prisvinnende kaffe til den smaksbevisste

Fra Cup of Excellence og Mexico har vi fått tak i et fantastisk mikroparti med kaffe. Finca el Asserado er dyrket på gården med samme navn, blant fjellene i Sierra Madre del Sur i Guerrero.

Det er seks år siden forrige kaffe fra Mexico i vårt sortiment, også denne en CoE-kaffe fra landets første CoE-konkurranse i 2012. Vi er glade for å kunne presentere en ny kaffe av samme kaliber da årets kaffe er den Solberg & Hansen likte best på cuppebordet fra CoE Mexico 2018.

Kaffen er søt og intens med smak av eple, steinfrukt og syltede bær og er en kaffeopplevelse utenom det vanlige.

Julens søtsaker som innhold i selvkomponerte gavepakker

Hva er vel julen uten søtsaker? Vi tilbyr deilig julegodt med klassiske smaker som marsipan med sjokolade, knasende mandler og diverse sjokoladekuler med knasende eller mykt innhold.

Med stemningsfull emballasje gjør de seg godt som innhold i selvkomponerte gavepakker og passer ypperlig til en kopp kaffe eller te.

Økologiske gaver: kaffe, te og sjokolade

Prøv vår tidligere høstkaffe Ratu Ketiara, en intens kaffe med usedvanlige toner av friske bær. Eller Clemente, bærfrisk og leskende med epler og kirsebær på smak. Bourbon Jungle er en favoritt blant mange og er fyldig og søt med smak av røde bær.

Av te kan du velge mellom flere te-typer. Blant annet Black Tea, en nydelig sort ren te eller årets Darjeeling First Flush. Matcha er grønn pulverisert te som rører ut i vann og kan blandes med steamet melk om ønskelig. Vi har også noen typer økologisk sjokolade.

Kvalitetsutstyr til hjemmebryggeren

Når du kverner kaffen din selv blir kaffen ekstra god og bønnene holder seg ferskere lenger. Kvalitetsutstyr og riktig fremgangsmåte gir best mulig resultat.

Wilfa kaffekvern er en pålitelig og fleksibel hjemmekvern. Du velger enkelt mellom fem ulike kverningsgrader som maler kaffebønnene dine til perfeksjon.

En elektronisk timer er kjekt å ha til håndbrygg av kaffe eller når du brygger te. Det samme er en digital vekt til oppmåling og brygging.

En gavepakke med kaffe og sjokolade

Den perfekte gaven til verten eller vertinnen, til et av desembers mange selskaper.

Gavepakken inneholder:
- Klassisk julekaffe fra Costa Rica (hele bønner)
- Knasende brente mandler
- Økologisk marsipansjokolade
- Håndboken "Kaffe og te - en verden av smaker"

Kommer ferdigpakket i nostalgisk emballasje med til og fra lapp.

En gavepakke med te og sjokolade

Til en som er glad i kvalitetste og fristende julegodt har vi lekker gavepakke med alt man trenger for å kose seg i julen.

Gavepakken inneholder:
- Klassisk jule-te 100 gram
- Gylden Vinterdrøm fruktte 100 gram
- Økologisk marsipansjokolade
- Liten teklype
- Håndboken "Kaffe og te - en verden av smaker"

Kommer ferdigpakket i nostalgisk emballasje med til og fra lapp.

Et gavekort fylt med smaksopplevelser

I tvil om hva du skal gi til en smaksentusiast som har alt? Gi et gavekort fylt med smaksopplevelser!

Med et gavekort fra Solberg & Hansen venter en verden av deilige smaker. Den som mottar det står fritt til å velge den smaksopplevelsen som passer for dem. Man kan velge i et bredt utvalg av spesialkaffe og kvalitetste, eller deilig sjokolade og lekkert tilbehør på våre nettsider.