Det er hyggelig å gi gaver man vet faller i smak. Her har vi samlet sammen ni julegavetips til kaffe- og te-entusiaster:

1. Kurs i Mathallen - for den smaksinteresserte

Illustrasjonsbilde for Kaffekurs i Mathallen Oslo

På våre private kurs får man brygge, smake og lære om kaffe og te i Mathallen Oslo: Er du interessert i hvordan klima, jordsmonn og botanikk påvirker smakene du finner i kaffekoppen? Eller vil du lære deg å brygge kaffe med nye metoder? Vi arrangerer private kurs og smakinger som kan tilpasses interesser, anledning og gruppestørrelse. Dette er en morsom og sosial aktivitet med te- og kaffekunnskap i sentrum for spennende læring. Kursene passer for alt fra bedrifter til vennegjenger.

2. Kalita hellekanne - for kaffeentusiasten

Dette er den ultimate gaven til de som er interessert i håndbrygging av kaffe. Induksjonskompatibel. Kan også brukes til å koke vann på ovnsplate, og til brygging av te.

Med en håndbrygger kan du i større grad påvirke smakene i kaffekoppen. Smakene bestemmes av variabler som tid, hellemetode, vanntemperatur og utstyr. På denne måten kan kaffe-entusiasten eksperimentere seg frem til sitt favorittbrygg.

3. En julefortelling - årets julefavoritt

Dette er en delikat og fløyelsmyk julekaffe med saftig avslutning som passer for alle som liker kaffe. Årets julefortelling er skrevet mellom Guatemalas grønnkledde fjellsider, hvor kaffegården La Bolsa feirer sitt 60-årsjubileum. Her har tre generasjoner bygget sin familiebedrift på kjærlighet til lokalsamfunnet og lidenskap for kaffe.

Om smaken: La Bolsa smaker friskt av rips og kirsebær med en underliggende floral tone.

4. El Guayabo / Cup of Excellence - for den spesielt interesserte

Eksklusiv Nordic Roaster 2016 (El Guayabo CoE) - Kaffe fra Honduras for den virkelig smaksbevisste kaffeentusiasten.
Mario Moreno har dyrket det ene av to konkurransepartier til årets Nordic Roaster i København. Det er ikke uten grunn. Denne nydelige Cup of Excellence-finalisten er mellomamerikansk kaffe på sitt beste - fylt med komplekse frukttoner og nydelig, balansert sødme.

Om smaken: Vanilje og florale toner på duft. Smak av melkesjokolade og grønne epler. Søt og kompleks kaffe med fruktige toner av solbær i avslutningen.

5. Økologisk kaffe - for den miljøbevisste

Vi har et utvalg av økologiske produkter, deriblant Tade fra det berømte Sidamo-distriktet i Etiopia. Tade ligger i hjertet av kaffens hjemland og byr på de karakteristisk friske og florale smakene som kjennetegner området.

Om smaken: En delikat og leskende kaffe med floral aroma av jasmin og sitronmelisse. Smaker av bergamott, søt sitrus og honning.

6. Gavepakke med kaffe og sjokolade - for hele familien

Dette er julens mest stemningsfulle gavepakke. I år har julekaffen fra Costa Rica fått selskap av fløyelsmyk marsipansjokolade og knasende gode snøkuler.

Årets julekaffe er en ekte klassiker fylt med søte og balanserte kaffesmaker. Den er dyrket i de frodige fjellsidene i Tarrazu, Costa Rica, som regnes blant verdens ypperste kafferegioner. San Rafael er fylt med smaker av mørke bær, sitrus og karamell – med den utsøkte balansen som er så typisk for kaffe fra akkurat dette området.

De søte snøkulene er trukket i et snøhvitt skall som skaper en nydelig kontrast til den myke kakaokjernen. Marsipankulene er laget med marsipan av ristede mandler og trukket i mørk og lys sjokolade. Den myke og delikate konsistensen oppnås ved å rulle marsipanen i to omganger.

7. Zero tekanne - for den estetiske tedrikkeren

Sjarmerende og praktisk tekanne i sort porselen med uttakbart, finmasket metallfilter - perfekt for de som setter pris på å brygge te.

Kannen kommer i tre farger (turkis, hvit og sort) og to størrelser (450 ml og 680 ml). Kannen som er avbildet er den minste varianten (450 ml).

8. Hjemmekvern - for de som elsker duften av nymalt kaffe

Dette er en pålitelig og fleksibel hjemmekvern som gir deg muligheten til å kjøpe hele bønner og kverne kaffe selv. Med Wilfa Svart Nymalt velger du enkelt mellom fem ulike kverningsgrader når du skal male dine hele kaffebønner med presisjon. Velg mellom kverningsgrader for kokekaffe (kokmalt), presskanne, mokkakanne, filter (trakter og håndbrygg) og aeropress.

9. Julete - perfekt til te-elskeren

Årets julete passer like godt under treet til en god venn, som foran peisen en kjølig desemberkveld. Denne klassikeren er fylt med krydrede og fruktige smaker som fyller norske hjem med julestemning år etter år.

Juleteen inneholder sort te, smakssatt med appelsin, kanel og vanilje.