Oppskrift: Mazagran à la Kongsberg

Skrevet av

Frisk, søt og lett perlende – denne kaffedrikken er inspirert av den portugisiske Mazagran og byr på en spennende kombinasjon av sitron, sukker og kaffe.

Mazagran er navnet på det som regnes som «den originale iskaffen», oppkalt etter et algerisk fort der den først ble konsumert av franske legionærer på midten av 1900-tallet. Denne oppskriften – tryllet fram på Kåre João Café & Bar i Kongsberg – er inspirert av portugisernes versjon av Mazagran, som gjerne er tilsatt en klunk med rom.

Dette trenger du:

  • To kopper filterbrygget kaffe (brasilianske Fazenda Barreiro passer godt)
  • Juice fra én sitron
  • 5-6 flate spiseskjeer sukker
  • Sodavann
  • Isbiter
  • Sitronskiver

Dette gjør du:

  1. Brygg kaffe nok til kopper og bland den med sitronjuice og sukker.
  2. Hell over i en mugge med sitronskiver og fyll opp med isbiter og sodavann etter smak.
  3. Server i et glass med isbiter.

Oppskriften er laget av Kåre João Café & Bar i Kongsberg.