AEROPRESS INVERTERT

INFO
kverningsgrad
Filtermalt
mengde kaffe
14 g kaffe og 220 g vann
SLIK GJØR DU
1. Fest stempelet i aeropressen slik at det står like over «4». Snu aeropressen opp ned og plasser den på vekten.
2. Legg filteret i filterholderen og skyll filteret med varmt vann. Legg til siden.
3. Ha filtermalt kaffe i aeropressen og nullstill vekten.
4. Start timeren og hell over 50 g vann og la det trekke i 30 sekunder.
5. Fyll deretter på med 170 g vann og fest filterholderen med papirfilteret på aeropressen og skru den på plass.
6. Etter 2 minutter snur du aeropressen over koppen du skal brygge i.
7. Press stempelet ned og stopp i det du hører en hveselyd, det tar ca. 20-30 sek.
HVORFOR BRYGGE INVERTERT?
Når man brygger aeropress med standardoppskriften, vil noe av bryggevannet renne gjennom filteret før man setter på stempelet. Dette kan føre til at kaffen kan smake underekstrahert. For å unngå dette kan man brygge invertert.