KAFFETRAKTER

INFO
kverningsgrad
Filtermalt
mengde kaffe
60-70 g pr. liter vann
SLIK GJØR DU
1. Fyll vannbeholderen med friskt, kaldt vann.
2. Ha filteret i filterholderen. Skyll filteret med varmt vann, det fjerner papirsmak.
3. Forvarm gjerne kolben/kannen kaffen skal traktes i.
4. Hell nykvernet kaffe jevnt i filterholderen.
5. Start trakteren.
6. Server kaffen straks den er klar, eller hell over i egnet kanne.
7. Husk å skylle kolben/kannen og filterholderen godt etter bruk.
TIPS
Vær nøye med rengjøring av kaffetrakteren og kolben/kannen. Hver gang det brygges kaffe dannes det et tynt lag med kaffeolje på innsiden. Heller du nybrygget kaffe på en uvasket kanne vil den gode kaffesmaken forringes. Til rengjøring anbefales det å bruke rensemiddel tilpasset kaffeutstyr, da vanlig oppvaskmiddel etterlater fettstoffer som kan påvirke smaken.