MOKKAKANNE

INFO
kverningsgrad
Finmalt, litt grovere enn espressomalt
mengde kaffe
Varierer fra kanne til kanne
SLIK GJØR DU
1. Mokkakannen kan deles opp i tre deler, gjør dette før du begynner bryggingen.
2. Forvarm bryggevannet.
3. Fyll det nederste kammeret med det forvarmede vannet opp til overtrykksventilen.
4. Sett filteret i det nederste kammeret.
5. Fyll filterholderen med nykvernet kaffe. Ikke press kaffen ned. Stryk forsiktig av overflødig kaffe med den flate siden av en kniv eller en finger.
6. Skru sammen topp og bunn, sett kannen på komfyren og kok opp.
7. Når det pipler opp espresso i det øverste kammeret, kan du skru ned varmen og vente til den er ferdig før du trekker den til side.
8. Server umiddelbart.
TIPS
Et mokkakanne-brygg gir en kraftig kaffe, nesten som en espresso, og smaker godt med melk.