Kontorkaffe på agendaen: Gode råvarer, driftssikre maskiner og pålitelig service. Det er enkelt å løfte kontorkaffen til nye høyder – så lenge man gjør noen veloverveide valg på veien til målet. I denne guiden deler vår ekspert på området, Christian Rieder, noen gode råd til alle som ønsker å tilby sine kolleger jobbkaffe med kaffebarkvalitet.

Hva bør jeg tenke på før jeg velger kontorkaffe-løsning?

kontorkaffe håndbrygg

- For det første må maskinene være fleksible og enkle å justere slik at man får det beste ut av kafferåvaren. Når man velger hele kaffebønner av høy kvalitet er dette veldig viktig, fordi malingsgrad og dosering har så mye å si for at smaken skal leve opp til råvarekvaliteten, forteller Christian Rieder.

- For det andre er det viktig at maskinparken leverer kvalitet over tid, med minst mulig håndtering når det kommer til service og renhold. Dette sparer deg for tid og penger og bør inkludere gode og transparente garanti- og serviceavtaler uten skjulte kostnader, utdyper Rieder, som har jobbet med salg, kaffe og kontorløsninger til bedrifter i nesten 30 år.

Du kan også kontakte Christian Rieder direkte om du ønsker  råd  om skreddersydde kontorkaffe-løsninger til din bedrift:  Christian@sh.no  /  905 16 111

Hvilke kaffemaskiner passer for min bedrift?

kontorkaffe maskin

- Ferskbryggere, kaffetraktere, filterbryggere, espresso- eller instantmaskiner. Utvalget på markedet er enormt og variasjonene i kvalitet og kapasitet er store. Det viktigste er å komponere en stabil maskinpark som er tilpasset antall ansatte i bedriften. Innen ferskbryggere finnes det for eksempel maskiner som kan brygge hele kaffebarmenyen på nykvernede bønner - med en kapasitet på flere hundre kopper i timen. For bedrifter som foretrekker klassisk filterkaffe, er det viktig at trakteren eller filtermaskinen brygger kaffe med jevnt høy temperatur for å trekke ut hele smaksspekteret i kafferåvaren.

"Kontorkaffe er den viktigste ingrediensen i et godt arbeidsmiljø. Det er det naturlige samlingspunktet og den sosiale oljen i enhver bedrift."

Christian Rieder

– Mange kontormiljøer vil kanskje sette pris på en maskinpark som kombinerer gode ferskbryggere og filtermaskiner. På den måten kan man både tilfredsstille «svart filterkaffe»-entusiastene og de som foretrekker cappuccino og andre kaffedrikker laget på fersk melk som i en kaffebar. Rene espressomaskiner (som avbildet over) er  nok for miljøer med en  spesiell kaffeinteresse, da de krever mer håndtering. Men vi har i dag flere ferskbryggere – som kverner og brygger et stort utvalg kaffedrikker med  ett tastetrykk – med svært høy kvalitet og kapasitet. Disse kan brygge hele kaffebarmenyen, på nykvernede bønner og fersk melk, med smak og kvalitet som lever opp til det du får i en kaffebar, forteller Rieder.

Hvorfor er kontorkaffe viktig for min bedrift?

Salgsansvarlig kontorkaffe

- Kaffe er den viktigste ingrediensen i et godt arbeidsmiljø. Det er det naturlige samlingspunktet og den sosiale oljen i enhver bedrift. Å servere en god kopp kaffe viser de ansatte og kunder at bedriften setter pris på dem. God kontorkaffe er rett og slett en svært rimelig investering i forhold til hva du får tilbake, utdyper Rieder.

Kontakt Christian Rieder direkte om du ønsker  råd om skreddersydde kontorkaffe-løsninger til din bedrift:  
Christian@sh.no  /  905 16 111

Kaffe som lever opp til den gode pausefølelsen

- Vår viktigste oppgave er å legge til rette for utvikling, kvalitet og bærekraft gjennom langsiktige samarbeid direkte med kaffebonden. Dette er grunnlaget for hele vårt utvalg i nybrent kvalitetskaffe; fra klassiske blandinger med historisk sus, til unike mikropartier i verdensklasse. Nå kan vi følge råvaren hele veien fra opprinnelsesstedet, via brenneriet vårt på Ryen og til kontorpulten din. Det blir det god jobbkaffe av, fastslår Christian Rieder.