Kontorkaffe på agendaen: gode råvarer, driftssikre maskiner og pålitelig service. Det er enkelt å løfte kontorkaffen til nye høyder - så lenge man gjør noen veloverveide valg på veien til målet. Her deler Solberg & Hansens ekspert på området, Christian Rieder, noen gode råd til alle som ønsker å tilby sine kollegaer jobbkaffe med kaffebarkvalitet.

Hva bør jeg tenke på før jeg velger kontorkaffeløsning?

- For det første må maskinene være fleksible og enkle å justere slik at man får det beste ut av kafferåvaren. Når man velger hele kaffebønner av høy kvalitet er dette veldig viktig, fordi kverningsgrad og dosering har så mye å si for at smaken skal leve opp til råvarekvaliteten, forteller han.

- For det andre er det viktig at maskinparken leverer kvalitet over tid, med minst mulig håndtering når det kommer til service og renhold. Dette sparer deg for tid og penger og bør inkludere gode og transparente garanti- og serviceavtaler uten skjulte kostnader, utdyper Christian, som har jobbet med salg, kaffe og kontorløsninger til bedrifter i nesten 30 år.

Vil du vite mer? Send inn en forespørsel, så tar vi kontakt med deg.

Du kan også kontakte vår kontorkaffeekspert direkte, om du ønsker råd om skreddersydde kontorkaffeløsninger til din bedrift: Christian@sh.no / 905 16 111.

Hvilke kaffemaskiner passer for min bedrift?

Ferskbryggere, kaffetraktere, filterbryggere, espresso- eller instantmaskiner. Utvalget på markedet er enormt og variasjonene i kvalitet og kapasitet er store.

Christian har gode råd rundt valg av kaffemaskin:

- Det viktigste er å komponere en stabil maskinpark som er tilpasset antall ansatte i bedriften. Innen ferskbryggere finnes det for eksempel maskiner som kan brygge hele kaffebarmenyen fra espresso til latte på nykvernede bønner og fersk melk, med en kapasitet på flere hundre kopper i timen.

- For bedrifter som foretrekker klassisk filterkaffe, er det viktig at trakteren eller filtermaskinen brygger kaffe med jevnt høy temperatur for å trekke ut hele smaksspekteret i kafferåvaren.

- Mange kontormiljøer vil kanskje sette pris på en maskinpark som kombinerer gode ferskbryggere og filtermaskiner. På den måten kan man både tilfredsstille "svart filterkaffe"-entusiastene og de som foretrekker cappuccino og andre kaffedrikker laget på fersk melk som i en kaffebar.

"Kontorkaffe er den viktigste ingrediensen i et godt arbeidsmiljø. Det er det naturlige samlingspunktet og den sosiale oljen i enhver bedrift."

Christian Rieder

– Vi kan tilby flere ferskbryggere, som kverner og brygger et stort utvalg kaffedrikker med ett tastetrykk. Disse maskinene brygger med nykvernede bønner og fersk melk, til ypperlig smak og svært høy kvalitet. Det er ikke uten grunn at disse har blitt populære i kontorlandskapet.

– Rene espressomaskiner er ofte for miljøer med en spesiell kaffeinteresse, da de krever mer håndtering, men dette kan vi bistå med.

Husk at vi kan hjelpe deg med valg av kaffemaskin eller tilpasser bedriftens eksisterende bryggeutstyr til våre råvarer, og gi deg råd om hvilke kaffetyper dere bør velge ut fra deres behov og ganer.

Hvorfor er kontorkaffe viktig for min bedrift?

- Kaffe er den viktigste ingrediensen i et godt arbeidsmiljø. Det er det naturlige samlingspunktet og den sosiale oljen i enhver bedrift. Å servere en god kopp kaffe viser de ansatte og kunder at bedriften setter pris på dem. God kontorkaffe er rett og slett en svært rimelig investering i forhold til hva du får tilbake, mener Christian.

Han bistår kundene i å sette opp og installere maskiner, tilpasse dem, velge kaffe og drive service og vedlikehold. Av de gode tilbakemeldingene han mottar, vet han hvor mye glede det gir med en pålitelig kaffemaskinen som fungerer og hvor godt mottatt kvalitetskaffe i arbeidshverdagen er.

Kaffe som lever opp til den gode pausefølelsen

Solberg & Hansens viktigste oppgave er å legge til rette for utvikling, kvalitet og bærekraft gjennom langsiktige samarbeid direkte med kaffebonden. Dette er grunnlaget for hele vårt utvalg i nybrent kvalitetskaffe, fra klassiske blandinger med historisk sus, til unike mikropartier i verdensklasse.

- Vi kan følge råvaren hele veien fra opprinnelsesstedet, via brenneriet vårt på Ryen og til kontorpulten din. Det blir det god jobbkaffe av, fastslår Rieder.

Ønsker du en prat med en av de mest oppdaterte i bransjen av hva kontorkaffe angår?

Kontakt Christian@sh.no / 905 16 111 i dag.

 

Les mer om å være kontorkunde hos Solberg & Hansen her

 

Se vårt kaffesortiment her