Jobbkaffe er blant de viktigste ingrediensene i et godt arbeidsmiljø, likevel er nesten 700 000 nordmenn misfornøyd med kvaliteten på kaffen de får servert på arbeidsplassen. Nå skal Christian Rieder i Solberg & Hansen fylle bedriftskopper med svart brygg som tar betydningen av kontorkaffe på alvor.

- Kvalitet på kafferåvarer, renhold av bryggeutstyr, standard på maskiner og innstilling av bryggeparametre. Selv om kun én av disse faktorene er neglisjert så kommer det ikke til å smake godt. Så enkelt er det, men det betyr samtidig at det kreves kunnskap og oppfølging om du vil ha god jobbkaffe samtlige 230 arbeidsdager i året, forteller Rieder.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon i 2014, er én av tre misfornøyd med jobbkaffen. Det tilsvarer nesten 700 000 norske arbeidstakere. Den samme undersøkelsen viser at de under 40 år er minst tilfredse med kvaliteten. Det er med andre ord ingen grunn til å tro at etterspørselen etter bedre jobbkaffe kommer til å avta.

- Med bakgrunn i det jeg har sett av kvalitet på maskiner, kafferåvarer og service ute hos norske bedrifter, er det ikke rart at mange rynker på nesen av jobbkaffen sin. En ting som er sikkert, er at ingen fortjener å drikke utvannet, tynn og feildosert kaffe servert fra skitne maskiner. Samtidig er det en stor andel som oppgir at de er fornøyd. Min teori er at mange av disse ikke vet hva de går glipp av hos en mer kvalitetsbevisst leverandør, sier Rieder.

"Jobbkaffe burde stå øverst på prioriteringslisten til alle norske bedriftsledere. Det er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø"

Christian Rieder

Fem millioner kopper jobbkaffe om dagen

Sammenhengen mellom arbeidsmiljø, trivsel og effektivitet bør ikke undervurderes, spesielt i et av verdens mest kaffetørste land. Når man tar i betraktning at 40 % av totalforbruket drikkes på kontoret, tilsvarer det nesten fem millioner kopper jobbkaffe om dagen.

– Er du glad i kaffe tilberedt av en barista på kaffebar, så har du sannsynligvis drukket mange kaffekopper brent og levert av Solberg & Hansen. Og det er den samme kaffebarkvaliteten vi ønsker å ta med oss til arbeidsplassen. Førsteklasses kafferåvarer, brygget på førsteklasses bryggeutstyr og ivaretatt med førsteklasses service. Først og fremst skal det være godt, men nesten like viktig er det at smaken underbygges av kompetansen som gjør at det virker. Vi tar ansvaret og sørger for at du får best mulig kaffe på jobb hver eneste dag.

"Og det er den samme kaffebarkvaliteten vi ønsker å ta med oss til arbeidsplassen. Førsteklasses kafferåvarer, brygget på førsteklasses bryggeutstyr og ivaretatt med førsteklasses service."

Christian Rieder

Fra kaffegård til kontorpult

Ifølge SSB var det ved inngangen av 2015 over en halv million bedrifter i Norge. Blant disse er det kun én promille med flere enn 250 ansatte.

– Ingen bedrifter er like, så hvorfor skal kontorkaffetilbudet være det? Når vi først satser på dette, tar vi med oss fleksibiliteten som har gjort oss størst blant norske spesialkaffebrennerier. I flere tiår har vi knyttet lange og tette relasjoner med kvalitetsbevisste kaffegårder i verdens ypperste dyrkeområder. Nå kan vi følge råvaren hele veien fra opprinnelsesstedet, via brenneriet vårt på Ryen til kontorpulten din. Slikt blir det god jobbkaffe av, fastslår Christian Rieder.

Vil du ha Solberg & Hansen-kaffe på pulten? Les mer her