Bryggeoppskrifter som garanterer påskekos, enten du håndbrygger, brygger espresso med mokkakanne eller brygger deg en kopp påske-te.

Hjemmelaget påskekos

Du kan si at det er «god tid» som definerer den norske påsken. Den som gjør at vi kan dra på påskefjellet, se påskekrim, nyte hjemmepåsken, sitte i påsketrafikk, bli påskebrune eller drikke nybrygget påske-te. Med god tid kan vi kose oss med alt det som vi vanligvis ikke rekker. Lage nydelige måltider fra bunnen av, pløye oss gjennom romaner foran peisen, håndbrygge kaffe om morgenen eller fortsette på strikkegenseren vi begynte på i fjor. Med disse oppskriftene ønsker vi deg en riktig god påske og vi håper du koser deg med pausene – hele veien fra Palmesøndag til 2. påskedag.

"Med frisk luft og litt presisjon fylles påskekoppen med nybrygget perfeksjon."

kalitakanne solberg & hansen

Håndbrygg på hytta

En Kalita håndbrygger er ikke mer avansert enn at det er en forenklet kaffetrakter. Ved å håndbrygge kan du i større grad få frem de komplekse smakene i kaffen, som gir en enda bedre smaksopplevelse. Du kan også brygge påskekaffen på presskanne, trakter, kaffekjele eller aeropress.

Bryggeoppskrift:

• Stor Kalita-brygger (500 ml)
• Kalita papirfilter & filterholder
• 3 toppede spiseskjeer påskekaffe (omtrent 30 g, filtermalt)

1. Kok opp en halvliter vann.
2. Sett et filter i filterholderen. Fyll i kaffe.
3. Hell vann over kaffen slik at all kaffen i filteret blir fuktet. Vent til det slutter å svelle (omtrent 30 sek) før du heller på mer vann.
4. Hell vannet med jevne sirkelbevegelser slik at du får vann jevnt over kaffegruten i filteret. Når filterholderen er full med vann, ta en pause til det er plass til å helle videre.
5. La alt vannet renne igjennom. Det skal ta omtrent 3 minutter å brygge en kanne.

Server kaffen ute i solveggen.

"Med en mokkakanne kan du lage deg hjemmelaget espressobrygg."

mokkakanne solberg & hansen

Espresso på tradisjonelt vis

Mokkakannen, eller en macchinetta som betyr «liten maskin», er en liten kaffebrygger som lager espresso ved hjelp av trykk. Den plasseres på en koketopp eller gassbluss. Trykket som oppstår presser kokende vann opp gjennom en filterholder og vips så har man en klassisk kopp espresso. Mokkakannen ble patentert i Italia av oppfinneren Luigi De Ponti i 1933.

espresso solberg & hansen påskeespresso

Bryggeoppskrift:

• Mokkakanne
• Påskeespresso (kvernet til mokkakanne,
litt grovere enn espressomalt)

1. Kvern påskeespresso.
2. Fyll filteret fullt med espresso.
3. Fordel det jevnt uten å presse ned, og stryk vekk overflødig espresso fra filterholderen.
4. Fyll vann til akkurat under ventilen.
5. Ikke ha full varme på komfyren.
6. Når det pipler opp espresso i det øverste kammeret, kan du skru ned varmen og vente til den er ferdig.

Server & nyt!

tekanne påskete solberg & hansen

En tekanne med påskestemning

påskete solberg & hansen te

Bryggeoppskrift:

• Glasskanne
• Påske-te

1. Kok opp vann, la temperaturen være på ca. 90-95° C.
2. Bruk 1-2 gram te pr dl vann – smak deg frem.
3. La den trekke i 2-3 minutter.
4. Nyt deilig påske-te.

"Synk ned i godstolen med en kopp påske-te. La den trekke mens du leser to sider av påskens utvalgte roman."

Ta det med en klype ro

påskete solberg & hansen te

Bryggeoppskrift:

• Teklype
• Påske-te

1. Kok opp vann, la temperaturen være på ca. 90-95°C.
2. Bruk 1-2 gram te pr. dl vann – smak deg frem.
3. La den trekke i 2-3 min.

Nyt deilig påske-te med dine nærmeste.

ikoner solberg & hansen