En kopp varm kakao faller i smak hos både små og store, spesielt høst og vinter. Hos Solberg & Hansen får du som bedriftskunde kakao av svært høy kvalitet, både ren sjokolade i pellets og kakaopulver. Her finner du svar på alt du trenger for å velge hvilken kakao som passer best for deg og din bedrift.

Kakao kan spores tilbake til de gamle sivilisasjonene i Sør-Amerika, der mayaene og aztekerne dyrket kakaotrær flere hundre år før vår tidsregning. Mayaene brukte kakao som en viktig ingrediens i deres dyrebare drikke kalt «xocolatl», som var en krydret og skummende sjokoladedrikk.

Etter den spanske erobringen på 1500-tallet hadde spanjolene med seg de dyrebare kakaobønnene hjem til Europa. Gradvis spredte kakaoen seg over hele verden som en ettertraktet og luksuriøs vare. I dag er kakao en sentral ingrediens i produksjonen av sjokolade og har en fascinerende historie som knytter sammen kulturer og kontinenter gjennom tidene.

Kakaopellets fra Cluizel

Sjokoladepellets fra Cluizel er laget av råvarer av høy kvalitet. Kakaotypene som brukes er hovedsakelig Criollo og Trinitario og ingrediensene består av rent kakaosmør, ekte bourbonvanilje og rørsukker. De er laget uten kunstige tilsetningsstoffer eller aroma, er GMO-frie, uten soyalecitin og har full sporbarhet på alle ingredienser.

De to mørkeste variantene, Dark Kayambe 72 % kakao og Dark Vanuari 63 % kakao, er i tillegg fri for melk og veganske.

Sjokoladepellets er mer krevende å lage, men gir en mye rikere sjokoladesmak enn kakaopulver. Dette passer best for deg som ønsker å tilby kunden en kakao av svært høy kvalitet og som ønsker å ha både mørk og lys kakao på menyen.

Dark Kayambe 72 % og Dark Vanuari 63 % kan for eksempel brukes i en rik mocha, en mørk kakao eller blandes i en trippel sjokolade mocha.

Daglig leder i Solberg & Hansens konseptbutikk, Anette Søberg, foretrekker Dark Vanuari 63 %:

– Den er rik og fyldig på smak, men fortsatt lys nok til at «alle» liker den. Vi bruker den både med og uten sirup.

Milk Vanuari 39 % kan for eksempel brukes i en fyldig kakao, en lys mocha eller blandes med mørk sjokolade i en mocha. Denne har en mer melkesjokolade-aktig smak som er godt likt av barna.

Fra Cluizel får du også en variant med hvit sjokolade som inneholder 33 % kakao. Ivory Elianza kan for eksempel brukes i en hvit mocha, blandes i en trippel sjokolade-mocha eller i en lys og søt kakao.

"Dark Vanuari 63 % er vår favoritt!"

Anette Søberg, daglig leder i S&H konseptbutikk

Kakaopulver fra Zuma

Zuma Hot Chocolate pulver er laget med kvalitetskakao fra Vest-Afrika og fås i to ulike kakaonivåer: 25% kakao med en søt smak av melkesjokolade, og 33% med fyldig smak av bittersøt sjokolade. Begge er veganske og melkefri.

Dark Hot Chocolate 33% er Fairtrade og inneholder kun kakao og sukker, ingenting annet.

Kakaopulverne er enkle i bruk: Rør pulveret ut med litt varmt vann og fyll på med fløyelsmyk, steamet melk.