SANS er en serie med kaffepartier med hovedfokus på smak. Her finner du kaffe med en smaksopplevelse basert på land, region eller type prosessering.

Siden 1879 har Solberg & Hansen reist verden rundt i jakten på god kaffe. Det har gitt oss kunnskap og forståelse om alle detaljene som påvirker smaken. Bønnetyper, jordsmonn, klima og brenning er bare noen av faktorene som gir hver enkelt kaffe sin egenart. Smaken er forskjellig, men hver eneste kaffebønne har noe felles: De er spesielt utvalgte råvarer fra de beste dyrkeområdene i verden.

SANS er en serie med kaffepartier som vekker sansene dine. Kaffe hvor opprinnelse, region, råvare og smak er i fokus. Vi i Solberg & Hansen vet hva som gjør en kaffe god, men du vet best hva du liker.

Lukk øynene og bruk sansene for å finne din favoritt.

Klikk her for å se alle våre SANS-kaffer.

Smaken av Brasil

Smakene som kjennetegner en klassisk brasiliansk kaffe finner du i vår klassiker fra Barreiro i Brasil. Denne er i vår SANS-kategori fordi den smaker slik kaffe fra Brasil skal smake, med toner av nøtter, sjokolade og tørket frukt.

Brasiliansk kaffe er rund og fyldig med mye deilig fruktsødme og lav syrlighet. Nougat, nøtter og sjokolade er vanlige smaksreferanser og har sørget for at kaffen har en bred appell. Brasil - Barreiro er en kaffe med en smaksopplevelse basert på nettopp Brasil. I denne SANS-kaffen får du oppleve en klassisk brasiliansk kaffe.

Monsooned Malabar – en helt unik prosess

Monsooned Malabar fra India er kategorisert som en SANS-kaffe fordi den gjennomgår en helt unik foredlingsmetode kalt monsunering, som etterlater karakteristiske smaksnoter i kaffebønnene.

Ved monsunering utsettes kaffebønnene for den asiatiske monsunen der havluft, fuktig vær og varme får bønnene til å svelle og endre farge. Dette gir en helt egen smak av søt tobakk og vanilje, som har gjort monsunert kaffe kjent verden over. Foredlingsmetoden oppstod tilfeldig da kaffe ble fraktet med skip fra India til England på 1700-tallet. Den særegne smaken den økte fuktigheten og temperatursvingningene ga kaffen var noe som etter hvert kjennetegnet kaffe fra India.

Da man ikke lenger fraktet kaffe med åpne seilskuter, måtte indiske kaffebønder finne nye måter å utsette kaffen for økt fuktighet, for å få den særegne smaken. I dag ligger kaffebønnene til tørk i store lagerhus uten vegger når monsunen inntreffer.

Denne foredlingsmetoden er særegen for India, og regnes blant kaffeverdenens mest spesielle.

Monsooned Malabar er en kaffe som har vært med på store deler av Solberg & Hansens reise. Vi kan datere at Malabar var en del av vårt sortiment helt tilbake til tidlig 1900-tall.