I vår kaffeserie SPOR finner du kaffepartier med hovedfokus på historien bak kaffen. Her finner du kaffe med en unik historie, som gir noe ekstra til samfunnet rundt.

Dette er kaffepartier som setter spor som får betydning. I Solberg & Hansen mener vi at en kaffe ikke bare skal smake godt, den skal gjøre godt. Omtanke for natur, miljø, kaffebøndene og deres familier er en viktig del av vårt arbeid. Her spiller også du som kaffedrikker en viktig rolle. Sammen bidrar vi til forutsigbarhet og skaper trygghet for hele samfunn.

Ved å velge kaffe fra denne serien er du med og setter spor. Takk for at du bryr deg!

Klikk her for å se alle våre SPOR-kaffer.

En klassisk SPOR-kaffe: Etiopia - Tade

I 13 år har Solberg & Hansen samarbeidet med Tade og kaffebonde Tesfaye Bekele Degaga i Etiopia. Fordi gården er privateid har det vært mulig å skape tette og gode relasjoner til Tade.

Dette har gitt oss en unik mulighet til å følge alt fra plukking til prosessering i et av Etiopias beste kaffedistrikter, Guji. Gjennom Tade kan vi tilby en kaffe som kombinerer områdets smaker og karakter, med den høye kvaliteten som følger en bevisst og nøye produksjon.

Tesfaye er over gjennomsnittet opptatt av miljø, og ikke minst hvordan naturen påvirker bønnene han dyrker. Derfor bevarer han originale tresorter og jordsmonn tilknyttet sine kaffeplanter. Vi har handlet med Tesfaye siden han begynte å produsere spesialkaffe, og i løpet av årene har vi utvidet dette samarbeidet.

Med kunnskap om naturen og lidenskap for kaffeproduksjon vet vi at Tesfaye kan levere kvalitetskaffe fra Tade i mange år fremover – nydelig kaffe som er lett, frisk og sitrusaktig, slik vi kjenner god kaffe fra Etiopia.

Derfor er Etiopia - Tade en SPOR-kaffe.

Bærekraftige SPOR i India

Solberg & Hansen har handlet kaffe fra Merthi Mountain i over 20 år. Det er ikke uten grunn. I de frodige skråningene ved foten av Merthi Mountain jobbes det målrettet for å produsere indisk kaffe i toppklasse.

Merthi Mountain slynger seg langs fjellsidene på Merthi Peak sørvest i India. Kaffetrærne strekker seg helt opp mot 1400 meter over havet, noe som er høyt til å være i India. Kombinert med en nøye og kvalitetsbevisst tilnærming til dyrking og foredling, gjør dette Merthi Mountain til en kaffeprodusent langt over det indiske gjennomsnittet.

Roshin Varghese tok over gården etter sin far i 2017. Med kunnskap og eierskap til hele verdikjeden – fra dyrking, via foredling til lagring – kan vi stole på at Roshin leverer indisk kaffe av høyeste kvalitet hvert eneste år.

Derfor er India - Merthi Mountain en SPOR-kaffe.