Vi har samlet sommerens aller beste iste-oppskrifter og grunnoppskrifter på ett sted. Oppskriftene er enkle å lage hjemme på kjøkkenet med årets sommer-te, kokosmelk, frukt og bær.

Oppskrift: Klassisk iste av fruktte

Du trenger:
35 g frukt-te
6 dl kokende vann
400 g isbiter
Presskanne
Honning (valgfritt)

Slik gjør du:
Brygg 35 g te og 6 dl vann i en presskanne og la teen trekke i 8 minutter. Når teen er ferdig trukket, hell den over 400 g isbiter og rør rundt til isbitene er oppløst. Serveres over to glass med isbiter.

Tips: Dersom du ønsker en søtere iste kan du ha i 1 ss honning mens teen brygger.

Dette er en enkel og effektiv måte å lage en forfriskende sommeriste på. Teen holder seg i tre dager i kjøleskap.

Oppskrift: Shaket iste med jordbær

Du trenger:
25 g Eple og ingefær-te
3 dl kokende vann
200 g isbiter
2 stk jordbær, oppkuttet
Shaker/syltetøyglass med lokk
Presskanne
Garnityr (valgfritt)

Slik gjør du:
Brygg 25 g te og 3 dl vann i en presskanne og la teen trekke i 8 minutter. Når teen er ferdig trukket, hell den over 200 g isbiter og rør rundt til isbitene er oppøst. Hell teen over i en shaker sammen med oppkuttet jordbær. Rist alt kraftig i 15 sekunder slik at jordbærene blir knust. Det gjør at drikken får en herlig rosa farge og et tykt skum.

Tips: Prøv deg gjerne frem med andre frukter eller bær. Vannmelon gir også rosa farge, og en fruktig og leskende smak. Ønsker du en friskere drikk kan du tilsette en finskåret skive med agurk når du skal shake teen.

Fersken og pasjonsfrukt-iste

Du trenger:
25 g Ferskendrøm
3 dl kokende vann
200 g isbiter
1 stk pasjonsfrukt
Mynte (til garnityr)
Shaker/syltetøyglass med lokk
Presskanne
Honning (valgfritt)

Slik gjør du:
Brygg 25 g te og 3 dl vann i en presskanne og la teen trekke i 8 minutter. Når teen er ferdig trukket, hell den over 200 g isbiter og rør rundt til isbitene er oppløst. Ha teen i en shaker med ca 8 stk isbiter og fruktkjøttet av en pasjonsfrukt. Rist kraftig i 15 sekunder og hell alt over i to glass.

For et friskere brygg kan du tilsette mynte når du skal shake teen. Hvis du ønsker et søtere brygg, kan du tilsette litt honning eller sukker sammen med teen når den brygger. Pynt gjerne med mynte eler en annen urt du har tilgjengelig.

Tips: Vil du ha en fyldigere og søtere drikk, kan du erstatte pasjonsfrukten med et par jordbær skåret i tynne skiver som shakes sammen med isteen og isbiter. Dette vil gi en nydelig rosa farge. Pynt med jordbær.

Dette er et godt alternativ om man ønsker en alkoholfri sommerdrink.