I en verden hvor vi har mer kontakt med andre i sosiale medier enn i det virkelige liv, vil Skravlekopp lage en folkebevegelse for inkludering, raushet og møter mellom mennesker. Én av fem i det lille landet vårt er ensomme. Det ønsker Skravlekopp å gjøre noe med.

Skravlekopp er en grønn kopp som plasseres sammen med det andre utstyret av kopper og glass på et serveringssted. Midt på den grønne koppen står det Skravlekopp med hvit skrift.

Tanken bak koppen er at når man bestiller drikken sin og ber om å få den servert i en Skravlekopp, signaliserer man til de andre i lokalet at man gjerne snakker litt med andre mens man drikker den. Litt som en åpen invitasjon til en samtale. Om du trenger det eller tilbyr det spiller ingen rolle.

Skravlekopp er er noe mange, om ikke alle, kan være med på. Når kommuner, kafeer og mannen og kvinnen i gata går sammen om noe, er det lettere å nå langt på veien mot et rausere samfunn.

Se video om Skravlekopp her:

 

Bli Skravlekoppkafé eller Skravlekoppkommune

Driver du et serveringssted og har lyst til å bidra til mer åpenhet og varme? Bli Skravlekopp-kafé!

En Skravlekopp-kafé er en kafé som ønsker å skape en arena for samtaler mellom mennesker og bidra til å gjøre samfunnet mer inkluderende. Med de grønne koppene i hylla gjør du som kafé et viktig bidrag. Ved å stå på lista over Skravlekopp-kafeer er du med og skape flere samtaler og mer hverdagsglede.

Du bestiller de grønne Skravlekoppene på lik linje som du ville bestilt annet utstyr. Du kan også bestille eget markedsmateriell som vil være med å synliggjøre konseptet og vil gjøre det lettere for deg å forklare og for kundene dine å ta i bruk.

Som Skravlekopp-kommune er du med på å bidra til et godt samarbeid mellom hver enkelt kommune og forskjellige kafeer og bakerier i lokalmiljøet. Når kommunene ønsker å gå foran, er det lettere for folk å gå bak.

Alle kan bidra til mer åpenhet og varme

Vi trenger mange for å lage en folkebevegelse, og alle kan heldigvis bidra med noe:

- Du kan bidra bare ved å se opp og være litt oppmerksom på alle rundt deg. Et godt blikk, et smil og et hei.

- Du kan bidra ved å av og til ha tid til å snakke med folk på butikken eller bussen.

- Du kan bidra ved å av og til gå bort til den du ser på skolen eller jobben som ikke har noen å snakke med.

- Over en Skravlekopp med en du ikke kjenner engasjerer du deg i andre mennesker, som du vanligvis kanskje ikke ville snakket med.

Er du bedriftskunde kan du bestille Skravlekopper her:

Klikk her for bestilling.