Ukens isbit av Norgeskartet er den karbonerte kusinen til iskaffeklassikeren "shakerato". Møt "Espresso & Tonic", en sprudlende forfriskning rett fra pukkelen til Dromedar kaffebar i Trondheim.

Sprudlende forfriskning fra trønderhovedstaden

Espresso & Tonic er en perlende kaffedrikk som smaker nydelig med rett tonicvann og en god, kald espresso. Den lages like enkelt som den glir elegant gjennom ganen.

Dette trenger du:

- Dobbel espresso
- Isbiter
- Tonicvann

Dette gjør du: Lag en dobbel shakerato (brygg espresso som normalt og rør inn litt sukker. Hell den i en shaker fylt med isbiter og rist godt. Sil over i et glass fylt med isbiter). Server med tonicflasken ved siden av og fyll opp glasset etter egen smak.

Tips! Har du ikke espressomaskin kan du for eksempel bruke en god gammeldags mokkakanne. En dobbel espresso tilsvarer omtrent 60 milliliter espresso. Sjekk vår bryggeguide for mokkakanne ved å klikke på "kunnskap" i menyen øverst på denne siden.

Nyt for eksempel en «Espresso & Tonic» mens du:

Trasker over Nidelven på Gamle Bybro på vei mot idylliske Bakklandet. I denne gamle bydelen finner du parker, friområder, småbutikker og et variert utvalg av spennende serveringssteder. I juli arrangeres bydelens egen festival, «Bakklandsdagene», med konserter, marked og utstillinger.

Foto: Hauke Hille