Kaffekurs – for privatpersoner og større grupper

01.01 — 31.12

Kaffekurs for privatpersoner, vennegjenger, bedrifter og større grupper. Brygg, smak og lær om kaffe i vår konseptbutikk i Mathallen Oslo. Vi holder også samme type kurs i te dersom dere ønsker det.

Illustrasjonsbilde for Kaffekurs i Mathallen Oslo

Er du interessert i hvordan klima, jordsmonn og botanikk påvirker smakene du finner i kaffekoppen? Vi holder kaffekurs for privatpersoner og større grupper i vår konseptbutikk i Mathallen Oslo.

Kurset er todelt med en teoretisk del og en smaksdel. Kurset varer i 1,5 time og koster kr 490,- pr. person. Det er plass til 2 – 8 deltakere på hvert kurs.  Dersom dere ønsker et tilsvarende kurs innen te-faget, holder vi det også.

Se oppsatte kursdatoer og meld deg på kaffekurset her (Linken går til Truestory.no som er vår digitale kursbookingstjeneste)

Vi tar også i mot bookinger for små og store grupper utenom oppsatte tider. For å booke dette ta direkte kontakt med oss i Mathallen på e-post vulkan@sh.no

KAFFEKURS:
1. Fra bønne til kopp.
I den første delen av kurset blir vi bedre kjent med kaffe – hele veien fra bønne til kopp. Du vil få bedre kjennskap til hvor og hvordan kaffedyrking pågår, innhøsting, prosessering, handel, brenning og til slutt brygging. Vi vil også gjennomgå de ulike verdensdelene der kaffen dyrkes og du vil lære mer om hva som er typiske forskjeller på smak fra de ulike verdensdelene.

2. Cupping.
Etter den teoretiske delen smaker vi på kaffe fra hele kaffebeltet – fra Asia, til Afrika og Sør- og Mellom-Amerika. Du vil lære deg cuppeteknikk og få innføring i kaffesmaking. Ved å cuppe lærer du deg mer om å kjenne smaksforskjellene mellom de ulike kaffene.

Generelt om våre kurs i Mathallen
Ønsker du å lære deg å brygge kaffe med nye metoder, eller ha et kaffekurs for viderekomne? Har du lyst til å lære hvordan man lager isdrikker? Vil du lære mer om te? Vi arrangerer også private kurs og smakinger som kan tilpasses interesser, anledning og gruppestørrelse. Dette er en morsom og sosial aktivitet med te- og kaffekunnskap i sentrum for spennende læring. Kursene passer for privatpersoner og vennegjenger. Private kurs hos oss egner seg også som gaver.

For spørsmål rundt våre kurs, send en epost til:
vulkan@sh.no

Foto: Thomas Gustavsen / Mathallen

Se oppsatte kursdatoer og meld deg på kaffekurset her (Linken går til Truestory.no som er vår digitale kursbookingstjeneste)

Kursene holdes i vår konseptbutikk i Mathallen i Oslo. Adresse: Vulkan 5, 0178 Oslo.

Våre kurs

Barista 1

13.08 — 03.12

For Solberg & Hansens bedriftskunder. Kurset gir en grunnleggende innføring på espressomaskinen og lærer deg å brygge gode espressodrikker med og uten melk.

Tekurs

20.08 — 12.11

For Solberg & Hansens bedriftskunder. Vi smaker oss gjennom teens verden og blir bedre kjent med Camellia Sinensis - opphavsplanten til all ekte te.

Latte art

27.08 — 22.10

For Solberg & Hansens bedriftskunder. Lær kunsten å lage Latte Art slik at du kan tilby en espressomeny med gode melkedrikker; både utseende- og smaksmessig.

Jobbkaffe - Dalla Corte Espressomaskin

Barista 2

24.09 — 19.11

For Solberg & Hansens bedriftskunder. Kurset er for erfarne baristaer som ønsker å fordype seg i espressofaget, inkludert vektfordeling mellom kaffe og vann, bryggetemperaturer, melkesteaming og latte art.