— Det er under brenningen at magien oppstår. En litt pregløs, grønn sak forvandles til et smakfullt utgangspunkt for å lage en fantastisk drikk. Ved å varmebehandle råkaffe blir bønnene mørkere i fargen og det utvikles smak og aroma. Så enkelt kan kaffebrenning forklares, men i virkeligheten er det avansert fag i konstant utvikling.

Stor smaksrikdom

Utfordringen ligger i å utnytte potensialet som finnes i hver enkel bønne. Derfor får alle våre varianter, fra gårdsegen kaffe til espressoblandinger, en skreddersydd brenneprofil. Med tilgang til noen av verdens beste kafferåvarer stilles det store krav når brenneprofilene skal defineres. Dette kvalitetsfokuset bidro til at vi tidlig innførte en lysere brennestil, såkalt lysbrent kaffe. På den måten blir kaffebrenningen et verktøy som brukes til å fremheve smaken i det modne kaffebæret. Dette råvarepreget, som kommer av faktorer som bønnetype, dyrkeområde, mikroklima og kultivering, gjør at man i en lysbrent kaffe kan smake forskjell på regioner, land og kontinenter.

"På den måten blir brenningen et verktøy som brukes til å fremheve smaken i det modne kaffebæret."

Perfekt modnet frukt

Fordi  kaffe er en råvare med et enormt smaksspekter, brenner vi i hovedsak i en lys stil her på Solberg & Hansen. På den måten får vi renere og mer transparent kaffe, med en tydelig utviklet sødme og smak fra kaffebæret. Den naturlige, friske syrligheten bidrar til liv og karakter i koppen. Dersom råvaren er av høy kvalitet vil dette i seg selv gi kaffen en naturlig fylde.

Det vi ønsker å oppnå er at kaffens særegenhet skal komme fra råvaren, kaffebæret, snarere enn fra brenningen. Akkurat som i en perfekt modnet frukt. Det er med mål om å fremheve denne naturlige, råvarepregede fruktsødmen at vi utvikler våre brenneprofiler.