Ved å håndbrygge kan du i større grad få frem de komplekse smakene i kaffen, som gir en enda bedre smaksopplevelse. Velg om du vil brygge på profesjonelt vis eller på en enklere måte, uten ekstra utstyr.

Avansert bryggemetode:

Du trenger:

  • Vekt med timer (alternativt: en vekt og noe å ta tiden med)
  • Kalita bryggeutstyr.

Slik gjør du det:

Stor brygger – 185
26 gram kaffe – 400 gram vann
Kverningsgrad: litt finere enn filtermalt

  1. Start timer, hell på ca 70 g vann.
  2. La kaffen svelle i 30 sekunder.
  3. Hell rolig opp til 200 g vann.
  4. La vannet synke nesten helt ned.
  5. Hell opp til 300 g ved ca. 1:30, la vannet synke igjen.
  6. Hell opp til 400 g ved ca. 2:30

Total bryggetid: 3:30 – 4:00

 

Liten brygger – 155
13 gram kaffe – 200 gram vann
Kverningsgrad: mellom filter og moccakanne.

  1. Start timer, hell på ca 40 g vann.
  2. La kaffen svelle i 30 sekunder.
  3. Hell sakte på resten av vannet. Strekk hellingen ut til det har gått 1,5 minutt.
  4. La vannet synke gjennom kaffen.

Total bryggetid: 2:30

 

Bestill bryggekort til Kalita her.

Enkel bryggemetode:

Du kan også fint håndbrygge uten vekt og timer. Med liten brygger halverer du mengde vann og kaffe.

Da trenger du:

  • Stor Kalita-brygger (½ liter)
  • Kalita papirfilter & filterholder
  • 3o gram filtermalt kaffe

Slik gjør du det:

  1. Kok opp ½ liter vann.
  2. Sett et filter i filterholderen. Fyll i kaffe.
  3. Hell vann over kaffen slik at all kaffen i filteret blir fuktet. Vent til det slutter å svelle (omtrent 30 sek) før du heller på mer vann.
  4. Hell vannet med jevne sirkelbevegelser slik at du får vann jevnt over kaffegruten i filteret. Når filterholderen er full med vann, ta en pause til det er plass til å helle videre.
  5. La alt vannet renne igjennom. Det skal ta omtrent 3 minutter å brygge en kanne.

Se vårt utvalg av bryggeutstyr her.