Hjemmelaget iste er enkelt å lage og perfekt å servere. Ved å lage isteen selv har du kontroll på innholdet, og du kan tilsette det du ønsker av smakstilsetninger for å lage din egen vri. Våre sommerteer er fruktblandinger uten koffein, med naturlige ingredienser og kan fint brygges uten sukker. Et godt utgangspunkt for sommerens store tørsteslukker.

Oppskrift på iste av fruktte

Til 1 liter iste trenger du:
- 35 g fruktte
- 6 dl nykokt vann
- 400 g isbiter

Til 3 dl iste trenger du:
- 10 g fruktte
- 2 dl nykokt vann
- 100 g isbiter

Brygg teen med nykokt vann. La trekke i 8 minutter. Ha isbitene i ønsket serveringsmugge eller glass. Sil teen over isbitene. Sett kaldt til servering eller nyt med det samme.

Dersom du ønsker søtning i isteen kan du tilsette litt sukker i teen før du heller over vannet. Prøv 20 g sukker for 1 l iste og 6 g sukker for 3 dl iste. Litt honning kan også være godt om du ikke bruker sukker.

Isteen holder i tre dager i lukket beholder i kjøleskap.

Kaldbrygget te

Kaldbrygget te er enkelt med Dripster Brew Jar, en glassbeholder med metallfilter og lokk. Teen blir utrolig smaksrik og saftig brygget på denne måten.

Bruk en fruktte du liker og beregn mellom 6-8 g te per dl vann. Mengden avhenger av type te og komponentene i den. Prøv deg frem, start med 6 g og juster deg oppover om du synes den trenger mer smak.

Slik gjør du:
- fyll glasset med 8 dl friskt, kaldt vann
- hell te i filteret og plasser den i glassbeholderen

Sett filteret sakte på plass, så renner ikke vannet over kanten.

- skru på lokket godt
- gi glassbeholderen en liten «shake» for å være sikker på at all teen er fuktet
- sett den i kjøleskapet over natten

Bryggetid er 6-8 timer. Når brygget er ferdig fjerner du filteret. Det du ikke drikker med en gang kan du oppbevare i beholderen i kjøleskapet i flere dager. På den måten kan du alltid ha hjemmelaget iste innen rekkevidde.

Klassisk iste av sort te

Til den som ønsker en iste av en ren sort te, er dette en god grunnoppskrift. Til denne har vi brukt den kinesiske teen Keemun som utgangspunkt.

Oppskrift på 1 liter iste:
• Brygg 24 g te og 30 g sukker med 6 dl nykokt vann.
• La det trekke i 3 minutter.
• Sil brygget over 400 g isbiter i en serveringsmugge.
• Server isteen i glass med isbiter og garnityr etter ønske.

Tips:
Mengden sukker kan justeres. Isteen smaker også godt tilsatt litt sitrus.

Spennende variasjonsmuligheter

Iste av fruktte kan varieres i det uendelige. Du kan tilsette mer av smaken som allerede finnes i teen ved å for eksempel servere en iste av jordbær med ferske jordbær som pynt, eller tilsette litt pasjonsfrukt og chili i en iste av fersken. Sitrus passer nesten alltid, eller noen friske urter som sitronmelisse eller mynte. Noen synes også det er godt å toppe isteen med sodavann eller bruke den som base for andre drikker.