London Fog er en tebasert melkedrikk som varmer på kalde høstdager. Drikken er basert på Earl Grey-te og har et nydelig hint av vanilje. Her finner du oppskrift på hvordan du kan lage London Fog hjemme.

Etter navnet å dømme skulle man tro London Fog oppstod i akkurat den ofte tåkete hovedstaden London, men sannheten er at det var en kanadisk kvinne ved navn Mary Loria som oppfant drikken på 1990-tallet. Sammen med driverne av hennes stamsted Buckwheat Cafe i Vancouver blandet hun Earl Grey med vanilje og fløyelsmyk melk.

Loria begynte å bestille drikken hver gang hun besøkte andre kafeer og nyheten om den melkebaserte Earl Grey-drikken spredte seg fort.

Navnet er derimot et mysterium. Mary Loria aner ikke hvor London Fog-navnet stammer fra, til tross for at det var hun som oppfant drikken.

Oppskrift: London Fog

Slik gjør du:
1. Ha en pyramidepose Earl Grey i koppen og hell over en halv desiliter nykokt vann. 
2. La teen brygge mens du varmer opp og skummer melk. Vi anbefaler å bruke Subminimal Nano Foamer for å få fløyelsmykt skum. 
3. Tilsett en teskje Vanilla Sirup i teen før du heller på den varme melken. Prøv gjerne å lage latte art. 
4. La teposen ligge i koppen til teen er brygget ferdig (2-3 minutter).

Oppskriften er laget av baristaene i vår konseptbutikk i Mathallen Oslo og du får den på menyen i konseptbutikken høsten 2023.

Se video av hvordan den lages i konseptbutikken under.